Ügyvédek

Dr. László Tímea és Dr. Radics László nyíregyházi ügyvéd

Bemutatkozás

Dr. Radics és Dr. László Ügyvédi Iroda

Az iroda 2009. augusztusában egyszemélyes irodaként indult, de már ekkor is teljes körű jogi szolgáltatásokat nyújtott. 2012-ben, az új taggal történt bővülés óta szolgáltatásait angol nyelven is nyújtja.

Elsődlegesen a polgári, gazdasági és munkajog körébe tartozó kérdésekkel foglalkozunk, de állandó megbízóinknál felmerülő valamennyi jogi kérdés megoldását ellátjuk. Mindennapos feladataink közé tartozik többek között cégalapítás, -módosítás, adásvételi és egyéb polgári jogi szerződések készítése, felülvizsgálata, követeléskezelési folyamatok kezelése, megbízóink képviselete bíróságok és más hatóságok  előtt.

Tekintettel arra, hogy az iroda a kezdetektől szorosabb kapcsolatot ápol építőipari és ingatlan-közvetítő társaságokkal, így az építőiparra jellemző szerződések, ingatlan-adásvételek és az ezekhez kapcsolódó hatósági eljárások (földhivatali, engedélyeztetési stb. eljárások) vonatkozásában kiemelkedő szakértelemmel rendelkezik.

Az iroda együttműködik könyvvizsgáló és könyvelő irodákkal is, ennek, valamint gazdasági irányú végzettségeinknek köszönhetően eredményesen látjuk el ügyfeleink képviseletét az adóhatóság előtti eljárásokban is.

Irodánk elsődleges alapelve a személyes kapcsolatokon nyugvó munkavégzés, amelyet meghatározó fontosságúnak tartunk ügyfeleink megfelelő érdekképviselete szempontjából.

Az iroda tagjai:

Dr. László Tímea ügyvéd

2007-ben végeztem Győrben, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán, jogász szakon.Dr. László Tímea ügyvéd Ez egyetemi évek alatt Erasmus-ösztöndíjjal egy szemesztert a hollandiai Utrechti Egyetemen töltöttem, ahol tanulmányaimat angol nyelven folytattam.

A polgári, gazdasági és munkajog iránti érdeklődésem már a kezdetektől megvolt, így az egyetem elvégzése után ügyvédjelöltként elsősorban multinacionális nagyvállalatok képviseletével foglalkozó ügyvédi irodában helyezkedtem el.

Szakmai angol nyelvtudásom kihasználása és fejlesztése érdekében az ügyvédjelöltként eltöltött másfél után egy export-orientált társaságnál helyezkedtem el, ahol elsődlegesen angol-magyar nyelvű kereskedelmi megállapodások elkészítésével foglalkoztam.

A szakvizsga 2011. szeptemberében történt megszerzését követően ügyvédként kezdtem dolgozni, 2012.  májusában társultam az ügyvédi irodához.

Dr. Radics László irodavezető ügyvéd

2005-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, summa cum laude minősítéssel.Dr. Radics László ügyvéd Egyetemi tanulmányaim alatt is elsődlegesen a polgári jog, az adó- és pénzügyi jog területe iránt érdeklődtem, ennek megfelelően az ügyvédjelölti időszak alatt elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar gazdálkodási szakának pénzügyi-számviteli szakirányát.

A jelölti időszak lezárását követően 2009. augusztusában alapítottam az ügyvédi irodát, és már a kezdetektől fogva megyei szinten kiemelt jelentőségű építőipari vállalatok állandó képviseletét láttam el, emellett pedig szoros kapcsolatot építettem ki több ingatlan-közvetítő irodával.

Mivel érdeklődési területem leginkább az adó- és pénzügyjogi területekre irányul, a mérlegképes könyvelői képesítés megszerzése folyamatban van, mely szintén segít abban, hogy ezeken a szakterületeken hatékonyan képviseljem ügyfeleinket.

Dr. Radics László és Dr. László Tímea ügyvéd, Nyíregyháza