Hírek

HATÁRIDŐ!!!

0

Emlékeztetni szeretnénk mindenkit, hogy korlátolt felelősségű társaságok esetében a törzstőke legalább 3.000.000.- Ft-ra történő felemelésére a jogalkotó által engedett – eddig végsőnek tűnő határidő – 2017. március 15. napja. Ugyanezen határidő vonatkozik az egyesületekre és alapítványokra, hogy amennyiben még nem tették meg, alapszabályukban és működésükben áttérjenek az új Ptk. alkalmazására. Ezek az eljárások – amennyiben csak a jogszabályi előírásoknak való megfeleltetést szolgálják – illetékmentesen lefolytathatók, viszont ügyvédi (vagy közjegyzői) képviselethez kötöttek.

Fenti módosítási kötelezettségüknek ajánlott eleget tenni, hiszen a határidő leteltét követően a mulasztó társaság, egyesület, vagy alapítvány komoly pénzbírsággal sújtható, amely ismételten is kiszabható, amíg kötelezettségének eleget nem tesz.

Irodánk a fenti ügyekben is segítségükre tud lenni. Időpontegyeztetés céljából kérem hívják az elérhetőségek menüpont alatti telefonszámok valamelyikét. Az ügyintézést nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, hiszen az okiratok előkészítése – a szükséges módosítások terjedelmére is figyelemmel – igen időigényes lehet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Dr. Radics László és Dr. László Tímea ügyvéd, Nyíregyháza